Bare en halv times øvelse i at spille et instrument er nok til at øge blodgennemstrømningnen i områder af hjernen, der også styrer sproglige færdigheder.

Musik kan styrke dine sproglige færdigheder

Bare en halv times musikuddannelse kan øge blodgennemstrømningen i venstre hjernehalvdel - et tegn på at musik og sprog hører til samme hjerneregion.

Det viser en undersøgelse foretaget fra Institut for Psychological Sciences ved University of Liverpool, som fremlægger deres resultater ved det britiske Psychological Society årlige konference i Birmingham.

"De områder af vores hjerne, der behandler musik og sprog menes at være det samme, og tidligere forskning har antydet, at musikalsk træning kan føre til øget brug af den venstre hjernehalvdel. Denne undersøgelse så på hvordan musikøvelser påvirker anvendelsen af ​​de forskellige sider af hjernen, når du udfører musik og sproglige opgaver," fortæller den ene af forskerne Amy Spray, der har lavet undersøgelsen sammen med dr. G. meyer.

De iværksatte to separate undersøgelser, der i den første skulle finde mønstre i hjernens aktivitet hos 14 musikere og ni ikke-musikere, mens de skulle løse musik- og sprogopgaver.

Resultaterne viste, at mønstrene i musikernes hjerner var ens i begge opgaver, men dette ikke var tilfældet for ikke-musikerne.

I den anden undersøgelse blev mønstrene i hjernens aktivitet målt i en ny gruppe af ikke-musikere, der gennemgik det samme forløb, men denne gang blev de også målt igen efter en halv times musikalsk uddannelse og den viste nu væsentlige ligheder mellem mønstrene.

"Det var fascinerende at se, at lighederne i blodgennemstrømning  kan ændres efter blot en halv times simpel musikalske uddannelse."

"Det tyder på, at de sammenlignede hjernemønstre var resultatet af at de samme områder er involveret i sprogbehandling. Derfor kan vi antage, at musikalsk uddannelse resulterer i en hurtig ændring i de kognitive mekanismer, der normalt bruges til sproglige opgaver."

 

Kilde

Undersøgelsen fra Institut for Psychological Sciences ved University of Liverpool blev fremlagt 8. maj 2014 på British Psychologigal Societys konference i Birmingham

 

Tags: musik, sprog, venstre hjernehalvdel