Søstre bruger især hindanden som fortrolige, men yngre søstre tager især ved lære af ældre søstres dårlige erfaringer.

Søstre hjælper hinanden med dating-råd

Søstre er vigtige for unge piger, når de begynder at interessere sig for drenge og dating.

Søstre fungerer nemlig som vigtige støtter, fortrolige og mentorer i samtaler om romantik og hvad dertil hører.

Ungdomsårene kan være en letpåvirkelig tid for pigerne, da de begynder at danne ideer om dating og seksualitet.

Det understreger en undersøgelse fra University of Missouri, hvor forskere har konstateret, at søstre er vigtige kommunikationspartnere, der faktisk bør inddrages i den måde såvel forældre, skoler som oplysningskampagner eller -programmer forsøger at få teenagere til at vælge rigtigt i forhold til sex, sikker sex og valg af kærester.

Søstres vigtigste rolle er at være fortrolig ved at give oplysninger om sig selv og ved at bede om mere information om deres søstres liv. Oplysninger i disse samtaler afslørede stor intimitet mellem søstre, fortæller Sarah Killoren, der er assisterende professor i menneskelig udvikling og familie studier på universitetet. Rollen som støttefigur kom til udtryk ved at opmuntre deres søskendes ideer om dating og seksualitet. Mentorrollen kom til udtryk i fom af rådgivning på baggrund af deres egne oplevelser med dating og sex.

Yngre søstre tog især ved lære af de ældre søstre negative oplevelser med dating og seksuelle oplevelser, fortæller Killoren.

"Yngre søstre tog oftest ved lære af deres ældre søstres negative erfaringer - som teenage-graviditet og voldelige relationer - og besluttede sig for at være anderledes," siger Killoren.

"At de kun tager ved lære af deres søstres negative erfaringer kan skyldes, at yngre søstre kun bevidst lægger mærke til deres søstre erfaringer, som de ikke ønsker at gentage. "

Søstre deler lignende opfattelser om dating og sex, hvilket til dels skyldes at de er vokset op i det samme hjem, siger Killoren.

 

Referencer

Sarah Killoren. Sibling Conversations about Dating and Sexuality: Sisters as Confidants, Sources of Support, and MentorsFamily Relations, October 2013