Tallet på badevægten bliver meget mindre betydningsfuldt for kvinder, der lever i et godt parforhold.

Gode parforhold gør kvinder gladere for deres vægt

Kvinder, der er i et godt forhold er mere tilbøjelige til at være tilfredse med deres kropsvægt.

Det er konklusionen af en undersøgelse, der blev præsenteret på den årlige konference i British Psychological Society Division of Clinical Psychology i York.

Undersøgelsen er lavet af Sabina Vatter fra Tallinn University, der indsamlede kvantitative data fra 256 kvinder i alderen mellem 20 og 45, hvoraf 71,5 procent var samlevende og 28,5 procent var gift.

Kvinderne besvarede spørgsmål om deres kropsvægt, tidligere erfaring med kost, deres selvværd og opfattelse af deres kropsbillede samt om intimitet og tilfredsstillelse ved deres forhold.

Sabina Vatter fandt, at kvinder, der var tilfredse med deres forhold også havde tendens til at være mere tilfredse med deres kropsvægt uanset om de vejede for meget. Disse kvinder havde også højere selvværd og var mindre selvbevidsthed.

"Vi fandt også, at kvinder, der tidligere havde været på en diæt eller var på diæt under dataindsamlingen var mindre tilfredse med deres kropsvægt, vejede sig oftere, var mere selvbevidste og havde højere BMI end kvinder, der har ikke været på en diæt," siger Sabina Vatter.

"Disse resultater tyder på, at vores tilfredshed med kroppens størrelse , form og vægt har mere at gøre med, hvor glade vi er for vores liv og vores romantiske relationer, end med tallet på badevægten," konkluderer hun.

 

Tags: overvægt, selvopfattelse, parforhold