Der er flere gode grunde til at nogle par ikke bliver skilt, mens andre dårligt nok når at opleve træbryllup (5 år).

Sådan får du et langt ægteskab

Mens det efterhånden er blevet meget almindeligt at kærligheden dør og man må lade sig skille, finder nogle par kan bare ud af at have det godt med hinanden hele livet.

For nygifte må det være lidt af en gåde, hvorfor det lykkes for nogle mens andre ender med ikke at kunne holde hinandens selskab ud.

Forfatteren til bestselleren ’Happy Wives Club’, Fawn Weaver, har interviewet 10.000 par i 110 lande overalt i verdenen, og her er essensens af nogle af hendes resultater.

Lykkelige par har i hvert fald disse seks vaner til fælles:

Respekt

Det vigtigste i et godt og langvarigt parforhold er ifølge Fawn Weaver respekt. Som Aretha Franklin synger det: R-E-S-P-E-C-T. Og det gælder også, hvis den gensidige respekt betyder, at man foretrækker at sove i hver sit soveværelse eller på anden måde har behov for lidt afstand en gang imellem.

Ægteskabet før børnene

Weaver erkender, at dette er en kontroversiel udmelding. Og tanken om at børnene ikke er eneste centrum for familien er formodentlig stærk provokerende for mange unge danske par. Men Weaver siger, at blandt de lykkelige par, hun undersøgte, var det helt normalt.  De var centrum for hinandens liv, og det betød, at deres liv ikke gik helt i stå når børnene blev store og flyttede hjemmefra.

Sex som en naturlig følge

Ifølge Weaver kom emnet sex kun undtagelsesvist op blandt de utallige svar fra de lykkelige par. Hun mener, at vi alle lægger meget vægt på, at sex fungerer. Men de lykkelige par gjorde det klart, at hvis man passer på sit forhold og sin kærlighed, så fungerer sexlivet generelt også.

Romantiske ritualer

Det gælder åbenbart om at skabe nogle gode vi-to vaner. Det kan være en kop kaffe om morgenen eller en cocktail hver aften efter maden. Mange af de lykkelige par havde ritualer, som de havde holdt fast i i årevis. Pointen er, at det kun handler om de to.

Læs også: Det afslører sovestillingen om jeres parforhold    http://psygo.dk/nyheder/kropssprog/81-sovestillingen-afslorer-jeres-parforhold.html?dagens

Spiritualitet giver styrke

Selvom ikke alle af de interviewede par troede på Gud eller parvist var enige i deres, så troede alle de lykkeligt gifte på højere magter. Det gav en ekstra dimension, og det betød af de i særlig grad ikke ønskede at skuffe deres partner. En tidligere undersøgelse, offentliggjort i tidsskriftet Family Psychology, viste, at det at fejre religiøse helligdage sammen også er med at cementere et forhold.

Skilsmisse er ikke på tale

Man har før hørt om ældre ægtepar, der siger, at de aldrig har overvejet skilsmisse – men til gengæld ofte overvejet mord. En vittig måde at udtrykke det på, men det kan være sundt ikke at overveje skilsmisse hvert øjeblik. 

Weaver siger, at de lykkelige par havde det til fælles, at der ikke lå en Plan B og lurede i deres baghoveder. Parrene havde simpelthen streget den mulighed, og det førte til meget større tålmodighed.

 

 

 

Tags: parforhold, ægteskab, skilsmisse, respekt