men hvis fyren er lækker nok, så kan mange kvinder uden brede hofte sikkert også hurtigt lade sig forføre.

Kvinder med brede hofter hurtigere klar til sex

Mangen en mand har sikkert drømt om nemt at kunne se om en kvinde ville gå i seng med ham allerede ved første møde og det tyder det nu også på, at han vil kunne, selv om det måske vil kræve et målebånd og et ædrueligt syn.

I hvert fald tyder en ny undersøgelse på at mænd kan forøge chancen ved at tage et øjemål af kvindens hofter.

Ifølge undersøgelsen fra University of Leeds har kvinder med bredere hofter nemlig en mere afslappet tilgang til sex ved første møde

Undersøgelsen af om hoftebredde alene eller om taljemål i forhold til hoftebredden er den væsentligste indikator for en kvindes seksuelle adfærd er foretaget blandt 148 kvinder mellem 18 og 26 år.

Deltagerne havde alle haft mindst én seksuel partner tidligere. Hoftens bredde blev målt på det bredeste sted og deres taljes omkreds ved dens smalleste sted. Deltagerne udfyldte også et spørgeskema om deres seksuelle historie, herunder debutalder, hvor de mistede deres mødom, antallet af seksuelle partnere og oplysninger om hvor følelsesmæssigt betydningsfulde de seksuelle relationer var.

Resultaterne viser, at antallet af seksuelle partnere, en kvinde havde haft, i høj grad afhang af deres tendens til engangsknald. Og antallet af engangsknald viste sig igen at hænge sammen med kvindens hoftebredde og ikke taljens størrelse i forhold til hoften.

Samlet set havde kvinderne med hofter, der var bredere end 36 centimeter flere seksuelle partnere og flere engangsknald end kvinder med hoftebredde under 31 centimeter. Mere specifikt havde kvinder, for hvem engangsknald tegnede sig for tre ud af hver fjerde seksuelle forhold, hofter, der var mindst to centimeter bredere end kvinder med færre seksuelle forhold.

Mindre frygt for fødsler

Forskerne formoder, at kvinder med bredere hofter er mere tilbøjelige til at engagere sig i sex, fordi fødselsprocessen generelt forventes at være lettere og mindre traumatisk for dem end for kvinder med hofter mindre end 31 cm.

Kvinders relativt smalle hofter skyldes evolutionen fra dengang, hvor mennesket begyndte at gå på to ben. I den proces er kvinders hofter blevet præcist brede nok til at de kunne føde, men til gengæld er børnene født på et mindre udviklet stadie end de fleste andre primater og har derfor brug for meget mere pleje efter fødslen fra deres mødre og fædre.

"Kvinders hoftebredde har en direkte indvirkning på deres risiko for potentielt dødelige fødsels-relaterede skader. Det lader til, at når kvinder har kontrol over deres egen seksuelle aktivitet afspejles denne risiko i deres adfærd. Kvinders seksuelle aktivitet er derfor i det mindste delvist påvirket af hoftebredde," konkluderer Colin A. Hendrie, der står bag undersøgelsen.

Han tilføjer dog, at årsagssammenhængen ikke er bevist med denne undersøgelse, og at det ikke er sikkert, om resultaterne kan generaliseres til andre populationer og kulturer.

 

Kilde

Victoria J. Simpson, Gayle Brewer, Colin A. Hendrie. Evidence to Suggest that Women’s Sexual Behavior is Influenced by Hip Width Rather than Waist-to-Hip RatioArchives of Sexual Behavior, 2014; Abstract

 

Tags: kønsforskelle, anatomi, sexlyst, seksualitet