7 ting du bør sige til en person med depression

Noget af det værste ved at lide af depression er, at man føler, ingen forstår en. Men du kan afhjælpe følelsen ved at sige og gøre det rigtige.

Depression rammer både fysisk og psykisk, og ofte føler depressive sig stigmatiserede og holdt uden for samfundet. Desuden føler de, at ingen for alvor kan forstå, hvad de gennemgår.

Gregory Dalack, formand for psykiatrisk fakultet ved University of Michigan, siger, at de nære omgivelser har den største mulighed for at hjælpe på netop følelsen af isolation og manglende forståelse.

”Hvis man vil hjælpe er det vigtigt at forstå, at personen er syg. Mange mennesker ser på depression som en slags fejl i personligheden. At lade den deprimerede forstå, at du ved, det er en sygdom, som skal behandles, er vigtigt,” siger han.

Depression er ikke nødvendigvis nemt at behandle. Men du behøver heldigvis ikke selv lide af sygdommen for at kunne forstå, hvordan du bedst hjælper.

Hvis du gerne vil støtte en person med depression men ikke ved helt præcist, hvad du skal sige, kommer Gregory Dalack og Adam Kaplin, der er lektor på psykiatrisk afdeling ved John Hopkins hospital her med syv forslag til, hvad du kan sige og hvorfor disse ord gør en forskel:

Tags: depression, samtaler, hjælp, pårørende