Scarlett Johansson i rollen som Lucy, der har fået optimeret sin hjerne til at virke 100 procent.

Hjernen kan programmeres til at virke bedre

Actionfilmen Lucy med Scarlett Johansson i hovedrollen som en kvinde, der er optimeret til at udnytte sin hjernekapacitet 100 procent er måske ikke helt så langt fra virkeligheden, som vi tror.

Ny forskning viser nemlig, at elektromagnetisk stimulation kan ændre hjernens organisation, og få din hjerne til at arbejde bedre. 

I resultaterne fra en undersøgelse offentliggjort i Journal of Neuroscience, har forskere fra University of Western Australia og Université Pierre et Marie Curie i Frankrig vist, at svage elektromagnetiske impulser kaldet repetitive transkraniel magnetisk stimulation (rTMS) på mus kan sende unormale neurale forbindelser til mere normale steder. 

Opdagelsen har stor betydning for behandlingen af ​​mange sygdomme i nervesystemet relateret til unormal organisation i hjernen - som depression, epilepsi og tinnitus. 

For bedre at forstå, hvad magnetisk stimulation gør ved hjernen har forskningslektor Jennifer Rodger fra UWA School of Animal Biology og hendes kolleger testet en lav intensitets version af rTMS på mus født med unormal hjerne-organisation. 

Selv ved laveintensit kunne pulserende magnetisk stimulation reducere unormalt placerede neurale forbindelser og rette dem mod de rette steder i hjernen. 

"Denne omstrukturering er forbundet med ændringer af et bestemt kemisk stof i hjernen, og fandt sted i flere områder af hjernen, på tværs af et helt netværk. Vigtigere, var at denne strukturrationalisering ikke ses i sunde hjerne eller de relevante forbindelser hos unormale mus, hvilket tyder på, at behandlingen kan have minimale bivirkninger for mennesker," siger undersøgelsens hovedforfatter dr. Kalina Makowiecki.

"Vores resultater øger i høj grad vores forståelse af de specifikke cellulære og molekylære begivenheder, der opstår i hjernen i løbet af denne behandling, og som har konsekvenser for, hvordan man bedst kan bruge det i behandlingen af sygdom og til at forbedre hjernens funktion," siger Makowiecki.

 

 

 

 

Tags: hjernen, rTMS