6 tegn på at du har humoristisk sans

Er du den person, andre ringer til, når de trænger til at blive opmuntret og grine lidt af det hele? Det kan du afklare ved denne lille guide.

Humor er en meget tiltrækkende evne, som vi nærmest er født med. Et lille studie antyder, at vores evne til at forstå humor allerede opstår i de første leveår.

Men mens vi alle potentielt har evnen til at blive humoristiske mennesker, er det bestemt ikke alle, der kan få andre til at bryde ud i latter. Her er seks tegn på, at du har denne skønne humoristiske sans, vi alle ønsker:

Du prioriterer latter højt

Livet er simpelthen bedre, når vi griner. Og det ved mennesker med god humoristisk sans. De ser det nemlig ikke bare humor som en god måde at få andre til at grine, de prioriterer også selv at have det sjovt med masser af episoder, der bringer latteren frem. Og resultatet er, at de både er gladere og sundere. Forskning viser, at bare det at smile booster humøret, ligesom latter kan begrænse spænding og stress.

Du er god til at acceptere dig selv

Vi er ikke alle lige gode til åbent at erkende vores egne fejl. Men mennesker med en lidt overskudsagtig holdning til dem selv – og med en evne til at bære over med egne fejl – har mere humor end andre. Humoristiske mennesker er kendetegnet ved at kunne omfavne egne fejl og grine af dem på en sund måde, så de bliver mindre væsentlige. Er man ikke skabt med denne evne, bør man arbejde i den retning. At acceptere sig selv er nøglen til et gladere liv.

Du er samvittighedsfuld

Der er forskel på venlig humor og ondskabsfuld humor. Og de mennesker, der har god humoristisk sans, kender forskellen. Meget comedy handler om at skabe grin på andres bekostning – nogle gange lige på grænsen til mobning. Men virkelig humor skal ikke gøre ondt på andre, og berømte humorister er samvittighedsfulde overfor andre mennesker og kan skabe grin uden ondskab.

Du er kreativ

Det kræver en hel del mentalt overskud lige at kunne finde på den sjove og spontane bemærkning, der får andre til at grine. Og dem, der har en god humoristisk sans, ser da også ud til generelt at være mere kreative. Derudover har et studie fra 2014 vist, at latter kan føre til en skarpere korttidshukommelse.

Du lever med din alder

Mange mennesker bliver lidt kede af det hver gang de har fødselsdag. De føler, at livet går alt for hurtigt og at fødselsdagene kommer alt for ofte. Men mennesker med god humor tager alderen og fødselsdagene i stiv arm. Sjove fødselsdagskort, der gør grin med alderen og vittigheder om rynker og gangstativer kan ligefrem gøre livet både sjovere og længere. Hvis du også insisterer på en gang imellem at pjatte og lege som et barn, viser forskning, at din alderdom bliver langt mere sjov og livskraftig.

Du er fysisk sund

Latter den bedste medicin…. Og det kan mennesker med god humor være glade for. De skønne små kramper i maven stimulerer organerne, forbedrer immunsystemet og lindrer smerter.

Ifølge Peter McGraw, der er associeret professor ved University of Colorado Boulder, har humor en signifikant positiv effekt på vores liv.

”Ved at udvikle en bedre forståelse af, hvad humor er, tror vi, at vi kan hjælpe nogle mennesker til at få et bedre liv – ved at hjælpe dem til ad den vej f.eks. bedre at håndtere smerter og stress,” siger han bl.a.

 

Tags: samvittighedsfuld, kreativitet, latter, humor, accept