Oplever kvinden at manden altid er optaget af ikke at komme for hurtigt føler hun sig mindre tilfredsstillet.

Kvinder lider under mænds fokus på tidlig udløsning

Når mænd lider af for tidlig udløsning og tænker for meget på at undgå det, går det ud over kvinders sexlyst.

Omkring en tredjedel af alle mænd lider af og frustreres over for tidlig sædafgang, men for de fleste kvinder er samleje uden klimaks mindre frustrerende. 

Men en sex undersøgelse fra universitetet i Zürich afslører nu, at hvis mænd er for meget fokuseret på at kontrollere ejakulationen, ignorerer de kvindens seksuelle behov og tænker ikke tilstrækkeligt på hendes ønsker, hvilket alvorligt kan true forholdet.

Præmatur ejakulation medfører således også øget psykisk belastning og stress hos kvinder, afslører den ny undersøgelse lavet af Andrea Burri, der er klinisk psykolog ved universitetet i Zürich. 

Omkring 40 procent af over 1.500 kvinder fra Mexico, Italien og Sydkorea gav i undersøgelsen udtryk for, at kontrol af sædafgangen er meget vigtigt for et tilfredsstillende samleje. Det er ikke det korte samleje, de primært betragter som den vigtigste kilde til seksuel frustration, men det faktum, at manden er fokuseret for meget på at forsinke ejakulation. Det resulterer nemlig i at han ignorerer kvindens seksuelle behov og ikke er i stand til at opfylde hendes individuelle ønsker.

For de fleste af de adspurgte kvinder består tilfredsstillende sex ikke kun af samleje, men også kys, kærtegn og andre former for seksuel stimulation, som anses for lige så vigtige. Hvis manden primært er optaget af hans problem, for tidlig sædafgang og dermed hans præstation, ignoreres disse behov. 

Samleje handler mere om hvornår end hvordan

Samleje er i stigende grad bestemt af tid og ikke "hvordan vi kan lide det, og hvad der er godt for os."

"I det lange løb, føler kvinden sig alene og frustreret. Næsten ligesom manden undgår hun seksuel kontakt af frygt for afvisning og det medfølgende traume for hendes egen seksualitet," forklarer sexforsker Andrea Burri. Kvinden lider derfor et tab i livskvalitet og i overvejer i sidste ende hele forholdets fremtid.

Det er hovedsageligt kvinder, der ikke opfatter samleje som det centrale aspekt af seksualitet, men prioriterer seksuel kreativitet højere, der lider under mandens ensidige fokus.

"Interessant no er lange samlejer primært vigtig for kvinder, der ikke har nogen problemer med klimaks," siger Burri.

For kvinder, der sjældent opnå orgasme - hvis overhovedet - er det ikke vigtigt hvor længe samleje varer. I stedet tjener den seksuelle akt til at etablere og opleve intimitet og engagement.

Selvom tidlig sædafgang også betragtes som irriterende for kvinder, skønnes den korte varighed af samlejet mindre problematisk end partnerens uopmærksomhed over for hendes andre seksuelle behov.

Undersøgelsen viser, at et hovedsagelig harmonisk forhold ofte ender i en skilsmisse på grund af kvindens ophobede frustration. 

De fleste af kvinderne angav at have været betydeligt mere tilfredse i tidligere relationer med partnere, som ikke lider af seksuelt problem. Dette er primært knyttet til den kendsgerning, at der lægges for meget vægt på problemet med for tidlig sædafgang i det aktuelle forhold. Desuden havde en fjerdedel af de adspurgte allerede opgivet et forhold tidligere på grund af tidlig sædafgang. 

"Trods alt er konsekvenserne ofte mere vidtgående end simpel seksuel utilfredshed fordi det udgør en trussel mod ønsket om at få børn, hvis manden for eksempel allerede ejakulerer før egentligt samleje," siger Burri.

 

 

Tags: parforhold, sexlyst