Drenge uden en faderfigur mister deres moralske kompas og har lettere ved at begå kriminalitet.

Drenge bliver kriminelle af fædres lange arbejdsdage

Når drenge vokser op med fædre, der arbejder rigtig meget, risikerer de senere i livet at få en kriminel og aggressiv adfærd.

Forskere har fundet frem til, at når fædre arbejder 55 timer eller mere om ugen går det ud over deres drengebørns velfærd.

Et langtidsstudie, foretaget af seniorforsker Juanghong Li ved Berlin Science Center og fire australske forskere, byggede på det faktum, at 19 pct. af fædre fra det vestlige Australien arbejder 55 timer eller mere om ugen, når deres børn er 5 år. Næsten 20 pct. af de australske fædre arbejder så meget, når deres børn er 8 år.

Drenge, hvis fædre arbejdede 55 timer og derover om ugen, viste senere mere kriminel og aggressiv adfærd end dem, hvis fædre arbejdede mindre.

Fædrenes arbejdstid så dog ikke ud til at påvirke pigerne. Og mødrenes arbejdstider påvirkede tilsyneladende ikke børnene, selvom kun få australske mødre arbejdede mange timer og man ikke kunne konkludere noget endeligt på den baggrund.

Undersøgelsen baserer sig på data fra mere end 1.400 børn i det vestlige Australien. Børnene blev fulgt fra mødrenes graviditet til de var voksne.

Forskerne mener, at arbejdskultur bør være en af de store fremtidige fokusområder i den vestlige verden. I 2011 dokumenteredes det, at 15 pct. af de tyske fædre med børn i alderen fra 3 til 4 år arbejdede mere end 55 timer om ugen.

 

Tags: aggression, opdragelse, børn, drenge, fædre, kriminalitet