Narcissister opfatter ikke en stor glæde ved deres egne person som urimelig og kan derfor have tendens til at afsløre sig selv gennem deres manglende selvkritik.

12 svar der afslører en narcissist

Kan du kende en narcissist? Her er de rette spørgsmål, hvis du vil afsløre, om du har at gøre med en regulært narcissistisk person.

Eller måske handler det bare om en almindeligt selvoptaget personlighed. Kan personen finde på at komme med nedenstående udtalelser, er du sikker på, at du sidder overfor den helt ægte vare.

Joe Navarro har i 25 år arbejdet for FBI og er forfatter til flere bøger. Han skriver artikler om psykologiske emner og har skrevet flere bøger, den seneste ’Dangerous Personalities’. Ud fra den seneste forskning har han udvalgt 12 svar, der afslører en ægte narcissist.

Sådan vil en sand og ærlig narcissist ifølge Joe Navarro svare, hvis man spørger ind til hans eller hendes personlighed:

  1. Jeg elsker mig selv og jeg ved, at det gør du også. I virkeligheden elsker alle mig – og hvis de ikke gør, er det bare synd for dem.
  2. Jeg har ikke noget behov for at undskylde. Du, derimod, må forstå, acceptere og tolerere mig, uanset, hvad jeg gør.
  3. Der er få mennesker i verdenen, som kan sammenligne sig med mig. Men jeg har endnu til gode at møde nogen af dem.
  4. Jeg er omgivet af mennesker, som ikke kan måle sig med mig. Uden mig ville deres verden bare smuldre.
  5. Jeg erkender, at der er regler og forpligtelser, men de er mest rettet mod dig, for jeg har ikke tid eller lyst til at efterleve dem.
  6. Jeg håber, du sætter pris på det, jeg er og alt det jeg har opnået på dine vegne.
  7. Jeg ville ønske vi kunne være ligeværdige, men det er vi ikke og det vil vi aldrig blive, og jeg vil derfor minde dig om, at jeg er den klogeste person i rummet.
  8. Jeg virker måske arrogant og hovksi-snovski, og det har jeg det fint med. Jeg ønsker bare ikke at blive vurderet ligesom dig.
  9. Jeg forventer, at du er loyal over for mig hele tiden, uanset hvad jeg gør. Men du skal på den anden side ikke forvente det samme fra mig.
  10. Jeg vil kritisere dig og jeg forventer, at du vil acceptere det. Men hvis du kritiserer mig, især offentligt, vil jeg blive meget vred på dig.
  11. Jeg forventer, at du er interesseret i de ting, som jeg har opnået, og i, hvad jeg siger. På den anden side er jeg ikke interesseret i dig eller i, hvad du har opnået, så forvent ikke en masse interesse fra min side.
  12. Jeg kan ikke påvirkes til at ændre holdning. Jeg vil bare have tingene foretaget på min måde, uanset hvor ubehageligt eller besværligt det er for andre, og uanset hvordan det får dem til at føle.

 

 

 

 

Tags: selvopfattelse, narcissisme