De fleste par ligger ryg mod ryg, men afstanden er også vigtig for at vide hvor glade par er for hinanden.

Sovestillingen afslører jeres parforhold

Hvordan sover du og din partner? Ligger i tæt sammen, ansigt til ansigt eller vender i væk fra hinanden.

Uanset hvad der er jeres foretrukne sovestillinger, siger det noget om jeres indbyrdes forhold, ligesom det også har vist sig, at f.eks. kreative mennesker ligger til en bestemt side.

Forskning, der er udført på Edinburgh International Science Festival, har afsløret en sammenhæng mellem, hvordan folk sover, hvordan deres personlighed er og hvordan de har det i deres parforhold.

Undersøgelsen, som blev udført af Richard Wiseman, professor i psykologi ved University of Hertfordshire, byggede på besvarelser af spørgsmål til flere end 1000 mennesker, der bl.a. blev bedt om at beskrive deres foretrukne position, når de sov, ligesom de skulle beskrive deres personlighed og kvaliteten af deres parforhold.

Ryg mod ryg

Forskningen viste, at den mest populære sovestilling for par var at sove ryg mod ryg. Det gjorde 42 pct., mens 31 pct. sov med ansigterne i den samme retning og 4 pct. tilbragte natten med ansigterne vendt mod hinanden.

12 pct. tilbragte natten meget tæt sammen, mens 2 pct. sov over 75 cm. fra hinanden.

”En af de vigtigste forskelle mht. berøring, da 94 pct. af de par, som havde fysisk kontakt i løbet af natten, var lykkelige i deres parforhold, mens det kun galt 68 pct. af dem, der ikke rørte hinanden,” siger professor Wiseman.

Derudover var det sådan, at jo længere væk fra hinanden parrene lå, desto værre var deres forhold. 86 pct. af dem, der sov meget tæt, var glade for deres partner, sammenlignet med kun 66 pct. af dem, der sov i en afstand af mere end 75 cm. fra hinanden.

Derudover viste undersøgelsen også, at udadvendte typer havde tendens til at ligge tæt på deres partner, ligesom at meget kreative mennesker viste sig ofte at sove på venstre side. 

Professor Wiseman siger, at det er den første undersøgelse, der ser på pars sovestillinger, og at resultatet bidrager indsigt i nogle menneskers personlighed og parforhold bare ved at spørge, hvad deres favorit sovestilling er.

 

 

Tags: parforhold, kropssprog, søvn, sovestilling, kærlighed